Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 γιορτάστηκε η Επέτειος για το Μακεδονικό Αγώνα με ένα δίωρο του Ωρολογίου Προγράμματος σε κάθε Τάξη. Τις Εκδηλώσεις άνοιξε ο Εκπ/κός κ. Μπαγιώκης Θεόδωρος με έναν εμπεριστατωμένο Πανηγυρικό Λόγο συγκινησιακά φορτισμένο, αναδεικνύοντας τους αγώνες των Μακεδονομάχων .

Ονόματα γενναίων Μακεδονομάχων όπως του Παύλου Μελά, του Τέλου Άγρα, του Κων/νου Μαζαράκη, του καπετάν Κώτα αλλά και ηρωικών γυναικών διδασκαλισσών που στήριξαν τον αγώνα και θυσιάστηκαν για τη Μακεδονία όπως της Αικατερίνης Χατζηγεωργίου και της Βελίκας Τράικου ακούστηκαν. Κείμενα και ποιήματα διαβάστηκαν για τις ηρωικές εκείνες μορφές, που στέκουν πέρα από τον χώρο και τον χρόνο, που συμπυκνώνουν στην ύπαρξή τους λεβεντιά, αγάπη Χριστού, αυταπάρνηση, ευγένεια ψυχής, μα πάνω απ’ όλα την αφοσίωση στο όραμα της ελεύθερης Μακεδονίας και της ενωμένης Ελλάδας.

Όλοι αυτοί αντιστάθηκαν στις βουλγάρικες συμμορίες που βασάνιζαν τον Μακεδονικό Ελληνισμό. Παλικάρια από πολλά μέρη της λεύτερης Ελλάδος με αρχηγό τον Παύλο Μελά, άφησαν τα σαλόνια, τα πλούτη, τις οικογένειές τους και ανηφόρισαν στη Μακεδονία, για να οργανώσουν τα Μακεδονόπουλα και να τα μεταβάλουν σε Μακεδονομάχους ήρωες.

Το Σχολείο μας έλαβε μέρος  στις Εκδηλώσεις του  Δήμου Δέλτα ανήμερα της Γιορτής. (δες φωτογραφίες)