Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά,

Στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, καλούμαστε να γιορτάσουμε την αρχή του πολέμου, του Αγώνα του 1821,που έφτασε να ελευθερώσει την Πατρίδα μας.

Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους και θυσίασαν τις ζωές τους για την ελευθερία της Πατρίδας. Η επανάσταση του 1821 είναι έργο και δημιούργημα ολόκληρου του Ελληνισμού. Όπως λέει και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμεν την επανάστασιν, δεν εσυλλογιστήκαμεν ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχουμε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε ότι κανένας φρόνιμος δεν μας είπε, πού πάτε να πολεμήσετε, αλλά ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας… όλοι συμφωνήσαμεν εις αυτό και εκάμαμεν την επανάστασιν!»

Όλα αυτά τα 200 χρόνια που τα γιορτάζουμε φέτος την 25η Μαρτίου 2021, ο λαός μας σύσσωμος, συνεχίζει την πορεία του μέσα από τα οράματα που του εμφύσησε η επανάσταση του 1821. Η ηρωική αυτή πράξη, πάντα συγκινεί και σηματοδοτεί την πορεία της φυλής μας.

Δε χρειάζεται να κάνουμε πολλά, χρειάζεται όμως να καταφέρουμε δύσκολα: Να μείνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, με ΟΜΟΝΟΙΑ, ΟΜΟΨΥΧΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΣΤΟΧΟ να κάνουμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, «λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ΨΗΛΟΤΕΡΑ!»

Να παραμείνουμε στις παραινέσεις και συμβουλές του Γέρου του Μωριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που στο λόγο του προς τους νέους της τότε εποχής στις 07/10/1838 στην Πνύκα, είπε: «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο που ημείς ελευθερώσαμεν! Δια να γίνει αυτό, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ΟΜΟΝΟΙΑ, την ΘΡΗΣΚΕΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!»

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ